PEC Zwolle gaat akkoord: Necid mist twee duels

Reacties

Tomas Necid achtte het zelf maximaal een gele kaart, maar PEC Zwolle en de Tsjechische spits zijn toch akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB. Necid is daardoor geschorst voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

PEC Zwolle gaat akkoord: Necid mist twee duels

Necid kreeg zaterdag in de 78ste minuut van het duel met FC Groningen (2-0) een rode kaart voorgehouden van scheidsrechter Björn Kuipers na een akkefietje met Jarchinio Antonia. Zelf vond hij de uitsluiting te zwaar. 'Ik vind de rode kaart overdreven, voor mij was het maximaal een gele kaart. Ik kan nu alleen de rode kaart accepteren.'

De Tsjechische spits had zich schuldig gemaakt aan 'het geven van een kopstoot aan een tegenspeler danwel een gewelddadige handeling bestaande uit met het hoofd tegen het hoofd van een tegenspeler duwen'.

Althans, zo heeft de KNVB-aanklager zich geuit als onderbouwing van het schikkingsvoorstel dat Necid heeft ontvangen, dat nu is geaccepteerd door speler en club. De Tsjech had al zijn excuses aangeboden aan de spelersgroep en trainer Ron Jans. Hij mist de eerstvolgende duels met FC Twente (thuis) en Excelsior (uit).

Haddad
Illias Haddad heeft de schikking geaccepteerd en mist daardoor alleen de wedstrijd tegen Feyenoord. De verdediger van FC Dordrecht kreeg zondag een rode kaart voor het onreglementair afstoppen van de doorgebroken FC Twente-aanvaller Luc Castaignos.

Bij Feyenoord ontbreekt dan Jordy Clasie. De aanvoerder kreeg zondag tegen Vitesse in de slotfase een gele kaart die hem dat duel met Dordrecht kost. Een week later kan hij in de topper tegen PSV weer binnen de lijnen komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.