PEC Zwolle moet genoegen nemen met gelijkspel

FC Utrecht heeft PEC Zwolle op eigen veld de eerste punten afhandig gemaakt. Invaller Stef Nijland voorkwam meer averij voor de Eredivisie-koploper (1-1).

PEC Zwolle-trainer Ron Jans had een slecht voorgevoel over de wedstrijd tegen FC Utrecht, dat in de ogen van de coach op het verkeerde moment kwam als tegenstander van de verrassende koploper. Bovendien zag hij smaakmaker Youness Mokhtar wegvallen door diens transfer naar FC Twente.

Jans kreeg het gelijk aan zijn zijde. Niet dat zijn ploeg aanvankelijk veel te duchten had van FC Utrecht, maar de eigen aanvallen liepen minder soepel dan de voorgaande wedstrijden. Tekenend genoeg was pas na ruim een half uur de eerste grote kans te noteren voor PEC Zwolle via een vrije trap van Maikel van der Werff.

PEC Zwolle-spits Fred Benson slaagde er niet in Jeroen Verhoeven te passeren

De thuisploeg diende in de tweede helft nog meer de aanval te zoeken nadat FC Utrecht verrassend de score had geopend. Na een vrije trap van Jens Toornstra bracht Willem Janssen koppend de 0-1 op het scorebord. De huurling van FC Twente troefde daarbij Kamohelo Mokotjo af.

Pas in het laatste kwartier kreeg PEC Zwolle loon naar werken. Stef Nijland, die in de 59ste minuut Guyon Fernandez was komen vervangen, produceerde op aangeven van Jesper Drost de gelijkmaker.

De pogingen om ook de vijfde wedstrijd van het seizoen in een overwinning om te zetten bleken tevergeefs. Ondanks het puntenverlies is PEC Zwolle ook nog koploper als het zaterdag 14 september op bezoek gaat bij Ajax. Dat was overigens ook al zeker na het doelpuntloze gelijkspel van PSV zaterdag tegen SC Cambuur.