PEC Zwolle barst van het zelfvertrouwen

Reacties

Met erg veel vertrouwen begint PEC Zwolle donderdagavond aan de return in de voorronde van de Europa League tegen Sparta Praag. De ploeg van trainer Ron Jans staat na het gelijkspel van vorige week (1-1) voor een zware opgave.

PEC Zwolle barst van het zelfvertrouwen

'Maar er is bij ons geen enkele angst', zei Jans na aankomst in de Gouden Stad. De debutant in de Europa League wordt tijdens de eerste uitwedstrijd in de clubhistorie gesteund door een groot legioen. Jans: 'Dus dat zijn nog eens tweeduizend argumenten om alles te geven: de fans die hierheen komen. Wij genieten hier echt van. Niet als toeristen; als spelers die geloven in succes. PEC is niet beter dan Sparta Praag, maar ook niet minder. Motivatie is een kwaliteit van deze groep.'

Rick Dekker was de enige speler die de training moest overslaan. De middenvelder heeft last van keelklachten. Verder beschikt Jans weer over een fitte groep. Alleen Joost Broerse is nog steeds geschorst. De centrumverdediger stond als talisman echter wel op het trainingsveld van het Generali Stadion, waar iets meer dan zestienduizend toeschouwers worden verwacht.

In de aanloop naar de heenwedstrijd stak hij nog een motivatiespeech af. Deze keer zoekt Jans niet naar een speciale benadering. 'Wij hebben geen inspiratie meer nodig. Ik voelde het zondag al na de winst op Vitesse: het zit wel goed. Daarom houden we het nu heel simpel. Met een flip-overtje en wat aanwijzingen. En dan gaat de kooi open.'

Jans heeft wellicht ook het lot van zijn collega Vitezslav Lavicka in handen. Sparta Praag verloor afgelopen weekeinde opnieuw (met 1-0 van Dukla) en zakte verder weg op de ranglijst. Eerder verzuimde de regerend kampioen zich ook al te plaatsen voor de Champions League na een nederlaag in Zweden tegen Malmö FF (4-2, 0-2). Als ook uitschakeling voor de groepsfase van de Europa League volgt, heeft Tsjechië dit seizoen geen enkele vertegenwoordiger meer in beide toernooien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.