Jans roemt weerbaarheid na onverdiende zege op Vitesse

Reacties

Ron Jans toonde zich zeer verguld met de derde competitiezege op rij, maar de trainer van PEC Zwolle besefte ook dat de 2-1 overwinning in eigen huis tegen Vitesse gelukkig was.

Jans roemt weerbaarheid na onverdiende zege op Vitesse

'Deze zege is niet verdiend, maar petje af voor de mentale weerbaarheid van mijn ploeg', zei Jans in gesprek met FOX Sports. 'In de rust was ik blij dat het slechts 0-1 stond. Wij slaagden er in de eerste helft niet in het gewenste baltempo te hanteren. Maar na de 1-1 was het genieten.'

Met name de fitheid van zijn ploeg, die donderdag nog in actie kwam tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Sparta Praag (1-1), vond Jans een positief teken. 'We oogden erg fris. Een aantal van ons bleef maar lopen, dat was goed om te zien. Ik heb het gevoel dat wij een groep hebben die bereid is om te investeren', aldus Jans.

Dankzij de zwaarbevochten zege op Vitesse blijft PEC Zwolle aan kop in de Eredivisie. Met de winst van de Johan Cruijff Schaal, het gelijkspel tegen Sparta Praag in Europees verband en de drie competitiezeges kan Zwolle terugkijken op een uitstekende start. Volgende week donderdag wacht de return in Praag, terwijl zondag de uitwedstrijd tegen NAC Breda op het programma staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.