PEC verloor sinds 2013 maar één keer op zaterdagavond

Reacties

● PEC Zwolle won een van de drie voorgaande Eredivisie-duels met Heracles in eigen huis (G1, V1).

PEC verloor sinds 2013 maar één keer op zaterdagavond

● PEC en Heracles zijn qua onderlinge ontmoetingen in de Eredivisie volledig in balans, zowel thuis als uit: één zege, één gelijkspel en één nederlaag in zowel Zwolle als Almelo (thuis en uit W2, G2, V2).

● Heracles kwam in alle zes Eredivisie-wedstrijden tegen PEC Zwolle tot scoren (tien goals in totaal).

● De Almeloërs wonnen de laatste drie competitiewedstrijden tegen een provinciegenoot (PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en FC Twente) zonder een tegendoelpunt.

● Zwolle-fans zagen hun ploeg sinds de start van 2013 slechts één keer in eigen huis verliezen op een zaterdagavond (W11, G7).

● Alleen Edouard Duplan (zes) gaf meer assists in de eerste elf speelronden dan Heraclied Thomas Bruns en Zwolle-speler Sheraldo Becker (beiden vier).

Jaroslav Navrátil heeft na vier seizoenen mede door de blessure van Oussama Tannane een basisplaats te pakken bij Heracles Almelo.
Jaroslav Navrátil heeft na vier seizoenen mede door de blessure van Oussama Tannane een basisplaats te pakken bij Heracles Almelo.

● Heracles heeft nog één uitzege nodig om 2015 de boeken in te laten gaan als het kalenderjaar met de meeste uitoverwinningen in de Eredivisie (nu zes, net als in 1964, 2009 en 2013).

● Alleen Ajax (567 minuten) stond in de eerste elf duels langer op voorsprong dan Heracles Almelo (490 minuten).

● Heracles speelt voor de tiende keer in twaalf Eredivisie-duels op kunstgras; in totaal pakte de ploeg dit seizoen 21 van de 24 punten op kunstgrasvelden (88 procent).

● Jaroslav Navratil was betrokken bij drie Eredivisie-doelpunten in zijn laatste vijf wedstrijden (twee goals, één assist), evenveel als in de 23 voorgaande duels in zijn Eredivisie-carrière.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.