PEC dendert door en stoot Feyenoord van derde plaats

Het superseizoen van PEC Zwolle heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Dankzij een 4-0 overwinning op FC Dordrecht neemt PEC de derde plaats over van Feyenoord. De score had veel hoger kunnen uitvallen.

Zoals mocht worden verwacht nam PEC in eigen huis het initiatief tegen FC Dordrecht, dat in de afgelopen twee duels weliswaar vier puntjes sprokkelde maar van zijn laatste twintig competitieduels er slechts één won. PEC kon tegen Dordt nog niet beschikken over de van CSKA Moskou teruggekeerde Tomas Necid en zodoende begon Stef Nijland (foto) in de spits.

Nijland bracht PEC vlak voor de pauze op voorsprong nadat een schot van Ajax-huurling Sheraldo Becker in de doelmond was gekraakt. De uitstekende eerste helft van Nijland onderstreepte zijn sterke ontwikkeling dit seizoen. Waar de ex-PSV'er in de zomer nog mocht vertrekken, is hij uitgegroeid tot een meer dan waardevolle stand-in voor Necid.

Dat het halverwege pas 1-0 stond mocht PEC zich aanrekenen, want de nummer vier van de Eredivisie was heer en meester en kwam via Becker, Drost en Maikel van der Werff nog een paar keer dicht bij een doelpunt. Een kwartier na rust liet PEC weer na afstand te nemen. Een foutje van Dordt-doelman Robbert te Loeke, die de geblesseerde Filip Kurto verving, werd niet afgestraft door Nijland.

Lat
Die gemiste kansen braken PEC bijna op, want een kwartier voor tijd schoot Rick ten Voorde op de lat. Tien minuten daarna besliste de thuisploeg het duel alsnog. Becker maakte zijn eerste treffer in Zwolse dienst na een fraaie sprint. Het mooiste doelpunt van PEC was het derde van Ben Rienstra, die doel trof met een geplaatst afstandsschot. Het werd ook nog 4-0. De ene uitblinker (Becker) legde af op de andere (Nijland), die van dichtbij afrondde.

PEC is door de ruime zege de grote winnaar van vanavond, want het zag concurrenten Feyenoord en FC Twente allebei verliezen en staat daardoor derde, met vier punten achterstand op Ajax. Dordrecht blijft laatste.