Pazzini en El Shaarawy op de weg terug bij AC Milan

Goed nieuws voor AC Milan: een dag na de 3-0 zege in het uitduel met Celtic keerden Giampaolo Pazzini en Stephan El Shaarawy (foto) terug op het trainingsveld bij de Rossoneri, waarbij die laatste waarschijnlijk tijdig hersteld is voor de wedstrijd tegen Ajax.

Pazzini en El Shaarawy op de weg terug bij AC Milan

El Shaarawy liep op 30 september, tijdens de training voorafgaand aan het bezoek aan Ajax (1-1) in de groepsfase van de Champions League, een scheurtje in een middenvoetsbeentje op. Half oktober liet hij weten zijn rentree te verwachten tijdens het uitduel met Barcelona op 6 november, maar de tienvoudig Italiaanse international bleek niet tijdig fit.

Vervolgens richtte El Shaarawy zijn pijlen op de wedstrijd tegen Celtic, maar ook die confrontatie moest hij nog aan zich voorbij laten gaan. Een dag later keerde de aanvaller echter terug op het trainingsveld, waardoor hij vermoedelijk wel weer inzetbaar is tijdens het thuisduel met Ajax over twee weken.

Datzelfde geldt niet voor Pazzini, die dit seizoen nog niet in actie kwam. De 29-jarige spits liep in mei een knieblessure op, waarna hij onder het mes moest. Waar El Shaarawy de volledige groepstraining meedeed, werkte Pazzini een individueel programma af. Hij is waarschijnlijk tegen Ajax nog niet inzetbaar. Milan heeft dan aan een punt genoeg om zich voor de achtste finale van de Champions League te plaatsen, bij een nederlaag gaat Ajax door.

Overigens kampt Philippe Mexès, verdediger van Milan, met een heel bizarre kwetsuur. De Fransman heeft last van zijn linkeroog en moest daardoor de wedstrijden tegen Genoa en Celtic aan zich voorbij laten gaan. De blessure is waarschijnlijk veroorzaakt door zonnebankstralen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen