Pastoor plakt er nog twee jaar aan vast bij Sparta

Reacties

Alex Pastoor heeft zijn aflopende contract met Sparta Rotterdam verlengd. De trainer van de koploper in de Jupiler tekende bij tot medio 2018.

Pastoor plakt er nog twee jaar aan vast bij Sparta

Pastoor (49) is bij Sparta niet alleen hoofdtrainer, ook krijgt hij steeds meer verantwoordelijkheden als technisch manager. 'Dat vind ik prettig, want mijn ambitie ligt op de langere termijn niet meer alleen op het trainingsveld. Zo werken we dus inmiddels geruime tijd en dat gaan we continueren de komende 2,5 jaar', zegt hij daarover op de clubsite.

Pastoor is nog geen jaar trainer op Het Kasteel, maar hij liet al eerder doorschemeren dat de samenwerking wederzijds goed bevalt. De contactverlenging hing dan ook al maanden in de lucht. 'Het afgelopen jaar heb ik de club goed leren kennen en in nauwe samenwerking met Michael Reiziger (assistent-trainer, red.) is mijn rol al snel verworden tot meer dan alleen hoofdtrainer van het eerste elftal.'

Fundament
Voorzitter Rob Westerhof denkt dat het fundament nu gelegd is om de huidige successen ook komende jaren uit te bouwen. 'Met de komst van Pim Verbeek als voetbaltechnische man in ons bestuur en de contractverlenging van de hoofdtrainer hebben we belangrijke stappen gezet. De taken en bevoegdheden zijn voor iedereen duidelijk en we zijn blij met de continuïteit waar deze club behoefte aan heeft.'

Sparta staat bovenaan in de Jupiler League, drie punten voor op FC Volendam. Bij een eventuele promotie van de Rotterdammers naar de Eredivisie zou Jong Sparta volgend seizoen in de Jupiler League kunnen uitkomen. Dat team staat op dit moment bovenaan in de beloftencompetitie, waarvan de kampioen mag instromen op het een na hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.