Sparta heeft het scherpste zicht in mistig Emmen

Sparta Rotterdam blijft in het spoor van Jupiler League-koploper Go Ahead Eagles. De Kasteelclub won het uitduel met FC Emmen (1-3), maar de manier waarop die zege tot stand kwam bleef door de dichte mist in de JENS Vesting voor velen een raadsel.

Paco van Moorsel opende al na twaalf minuten de score in Emmen namens Sparta. De voorsprong verdween vijf minuten later alweer - letterlijk - in de mist door een tegentreffer van Erixon Danso. Na een klein half uur bracht Loris Brogno de Rotterdammers opnieuw aan de leiding, met een fraai afstandsschot waarbij de bal via de onderkant van de lat over de doellijn ging.

Het restant van de wedstrijd was door de laaghangende nevelpluimen in Emmen lastig te volgen voor het publiek. De bezoekers zwijnden kort voor rust nog bij een gemiste strafschop van Marnix Kolder, maar de beslissende 1-3 werd niet goed waargenomen door de clubverslaggever van Sparta. De Drentse speaker kende de treffer toe aan Roland Bergkamp.

Door de mysterieuze winstpartij van de Rotterdammers blijven zij in het spoor van Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Alex Pastoor - die midweeks door NEC werd uitgeschakeld in het bekertoernooi - staat na elf speelronden op 23 punten. De Deventenaren behouden een punt voorsprong, door de eerdere 1-2 zege tegen MVV Maastricht.