Pastoor grapt: 'Geen Jong Oranje voor dansende Dumfries'

Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor heeft genoten van de overwinning van zijn ploeg op SC Heerenveen vrijdagavond (3-1): 'Er zat gigantisch veel energie in deze wedstrijd.'

'We hadden het er vooraf over dat mensen naar deze wedstrijd uitkeken, dat was al een compliment', vertelde Pastoor aan FOX Sports. 'Dat beide ploegen dit ervan maken is ook schitterend', vond de trainer van de Rotterdammers. 'Er zat gewoon gigantisch veel energie in de wedstrijd, negentig minuten lang. Ik vergeleek het naar mijn spelers toe met de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Sporting Lissabon een week of twee geleden in de Champions League, daar zat zó'n tempo in en dat was nu ook zo.'

Dat Sparta het duel op Het Kasteel winnend zou afsluiten, viel niet op te maken uit de openingsfase, waarin de bezoekers op voorsprong kwamen. 'We hadden het moeilijk de eerste tien minuten, maar na de achterstand hebben we ons in de wedstrijd geknokt. Op een gegeven moment heb je het overwicht tegen een ploeg die niet voor de poes is. Dat had ik aan het begin niet verwacht', erkende Pastoor.

Dumfries
Na de 3-1 van Craig Goodwin kregen de Rotterdammers zelfs nog behoorlijke kansen om de score verder uit te bouwen. Een vierde treffer kwam er niet, maar dat mocht de pret niet drukken bij de supporters, die uitbundig feestvierden na het laatste fluitsignaal. Ook uitblinker Denzel Dumfries, die in de 89ste minuut met kramp nadrukkelijk om een wissel vroeg, vierde vrolijk mee. 'Ik dacht dat Dumfries geblesseerd was en dat hij er daarom afwilde. Maar ik zag hem daar springen bij het publiek, dus die laten we niet naar Jong Oranje gaan. Die is geblesseerd', reageerde Pastoor met een knipoog.

De twintigjarige rechtsback zelf is echter gewoon van plan om zich voor het eerst aan te sluiten bij Jong Oranje. 'Ik ben niet zo snel geblesseerd', lachte Dumfries. 'Ik had een botsing in de eerste helft en had een beetje hoofdpijn. Ik wist dat ik ook nog op scherp stond, dus ik dacht: Het is genoeg geweest', verklaarde hij zijn wens - zo niet eis - om gewisseld te worden. 'Ik dacht: Misschien weten ze niet dat ik eruit wil, maar uiteindelijk kwam het goed.'

Dat gold ook voor Sparta, dat dankzij de overwinning op de Friezen de nieuwe nummer zeven van de Eredivisie is. 'Als we gewoon ons eigen spel spelen, is alles mogelijk', vond de rechtsback.