Pastoor beleeft een bijzonder debuut bij Sparta

Alex Pastoor zal zijn eerste optreden als Sparta Rotterdam-trainer in de Jupiler League waarschijnlijk niet snel vergeten, met een onderbreking van een half uur én een ontsnapping in Den Bosch (1-1).

De start in De Vliert was slecht voor het Sparta van Pastoor, die per 1 januari was begonnen bij de Kasteel-club als opvolger van de ontslagen Gert Kruys. Al na vijf minuten zette Benjamin van den Broek de thuisploeg op voorsprong. Een Rotterdams antwoord bleef uit.

Na een kwartier in de tweede helft viel bij een stand van 1-0 het licht uit. Bij FC Den Bosch werd gezocht naar de oorzaak met als resultaat dat een half uur later er weer licht was.

De onderbreking bood voor Pastoor de kans zijn ploeg op het juiste spoor te krijgen. Maar pas in de 88ste minuut viel de gelijkmaker via Daniël Breedijk, nadat FC Den Bosch tot een tiental was teruggebracht na een tweede gele kaart voor Mats van Huijgevoort voor het wegtrappen van de bal.