Parzyszek: 'Dit kan wel eens een gouden punt zijn'

Reacties

Piotr Parzyszek wil vooral de supporters van De Graafschap bedanken, die de ploeg bleven opzwepen voordat hij de late gelijkmaker produceerde tegen FC Twente (1-1).

Parzyszek: 'Dit kan wel eens een gouden punt zijn'

'Het is niet voor niks dat we de beste supporters van Nederland hebben. Zelfs toen we met tien man stonden, bleven ze geloven in een gelijkspel', glunderde de invaller voor de camera van FOX Sports. Drie minuten voor tijd maakte de spits met een laag schot gelijk. 'Op zo'n moment denk je niet zo veel. Maar dit kan wel eens een gouden punt zijn.'

De Graafschap verdubbelde met het gelijkspel zijn marge op SC Cambuur, al is de voorsprong van twee punten natuurlijk mager. 'Op voorhand zeg je dat we nog een moeilijk programma hebben', keek Parzyszek al naar de resterende drie wedstrijden tegen FC Utrecht, AZ en Ajax.

Vreman
'Tot op het bot hebben we het geprobeerd, daar helpen dan uiteindelijk ook de supporters bij', complimenteerde ook trainer Jan Vreman de Doetinchemse aanhang voor de onvoorwaardelijke steun. 'Ik denk niet dat bij de spelers het geloof wegzakte, maar de kracht zakte weg', analyseerde hij het moeizame optreden van zijn ploeg.

'Zij drukten ook niet door', verbaasde Vreman zich over Twente, dat het laatste halfuur met een man meer speelde. Jeroen Tesselaar kreeg direct rood bij De Graafschap, na een harde charge op Hakim Ziyech. 'Je moet in de duels komen, maar dat hoeft niet op deze manier. Maar dat ontstaat. Het ligt ook een beetje aan wat de jongens in het veld kunnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.