Parzyszek schenkt tien Superboeren toch nog een puntje

Reacties

Piotr Parzyszek heeft De Graafschap tegen FC Twente een belangrijk punt bezorgd in de degradatiestrijd, op een moment dat eigenlijk niemand meer iets voor de kansen van de thuisclub gaf (1-1).

Parzyszek schenkt tien Superboeren toch nog een puntje

De voortekenen leken nog zo goed voor De Graafschap. Keiharde regen sloeg over in een stevige hagelbui, waardoor de omstandigheden vroegen om de spierballen waarmee De Superboeren dit kalenderjaar slechts één thuiswedstrijd hadden verloren op De Vijverberg. Maar die weersextremen waren weggetrokken toen scheidsrechter Allard Lindhout voor het begin floot. De enige bovennatuurlijke krachten zaten daarna nog in de toverbal waarmee Jerson Cabral de Tukkers na ruim een halfuur van grote afstand aan de leiding bracht (0-1).

De Graafschap voetbalde vooral tegen zichzelf op eigen veld. En dat terwijl tegenstander FC Twente zich in punten wel zowat had veiliggespeeld op de ranglijst en er niets meer te winnen viel, dus eigenlijk niets anders meer hoefde te doen dan wachten op de uitspraak van de licentiecommissie over het voortbestaan van de club in het betaald voetbal.

Net als veel van zijn collega's waarschuwde trainer Jan Vreman vooraf al voor de flitsen van Hakim Ziyech, waarbij de boodschap om de Marokkaan uit de wedstrijd te spelen door Jeroen Tesselaar iets te letterlijk werd opgevat. Het was bijna een wonder dat Ziyech na de brute aanslag die Tesselaar op hem pleegde nog opstond. De verdediger van De Graafschap moest die charge bekopen met een directe rode kaart. En dat in een fase vlak na rust waarin de frustraties bij de thuisclub al toenamen. Ook Cas Peters bezondigde zich al aan een onnodige por.

Lukas Zawada (rechts) in duel met Robin Pröpper van De Graafschap.
Lukas Zawada (rechts) in duel met Robin Pröpper van De Graafschap.

De Graafschap wilde wel, maar het lukte deze avond gewoon niet. Ondanks het veldoverwicht dat de Doetinchemmers vanaf het begin al hadden, waren de beste kansen voor FC Twente. Oskar Zawada was twee keer ongelukkig in zijn timing, zeker toen na een goede aanval via Robbert Schilder een voorzet voor het lege doel langs hobbelde en de Pool niet goed met zijn stappen uitkwam om de bal binnen te tikken.

De Graafschap kreeg één reuzekans, toen Youssef El Jebli en Vincent Vermeij samen vrije doortocht hadden richting het doel van Nick Marsman. El Jebli had geen oog voor zijn medespeler en schoof de bal tot frustratie van zijn ploeggenoten naast. Een actie die tekenend zou zijn voor een wedstrijd waarin onnodig puntenverlies wordt geleden.

Zover kwam het niet. Met Bryan Smeets, Dean Koolhof en Parzyszek kwamen drie nieuwe krachten in de ploeg. En na een klutsbal kreeg laatstgenoemde de bal vlak voor tijd zomaar voor zijn voeten, waarna Marsman zich gewonnen moest geven op het lage schot van de Pool. Het zwaarbevochten punt zet De Graafschap twee punten voor op hekkensluiter SC Cambuur, dat zondag nog op bezoek gaat bij NEC. Wat het puntje uiteindelijk echt waard is in de spannende strijd onderin, blijkt waarschijnlijk pas helemaal aan het eind van de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.