Partizan wint Servische beker na staking Vojvodina

Partizan Belgrado heeft woensdag voor de twaalfde keer het Servische bekertoernooi gewonnen. In de finale tegen Vojvodina Novi Sad was de uitslag 2-1. De wedstrijd werd echter niet uitgespeeld. De spelers van Vojvodina stapte tien minuten voor tijd uit protest tegen scheidsrechter Slobodan Veselinovic van het veld.

De woede van de spelers van Vojvodina had zijn oorsprong in de 72ste minuut. Arbiter Veselinovic kende bij een 1-1 stand een discutabele strafschop toe aan Partizan. Aanvaller Prince Tagoe liet zich vallen in een duel met Vojvodina-verdediger Slobodan Medojevic en kreeg daarvoor een penalty die Zvonimir Vukic feilloos binnenschoot.

Kort daarop dacht Vojvodina 2-2 te maken. Maar volgens Veselinovic was voorafgaand aan de treffer een overtreding begaan op verdediger Stefan Savic, waardoor hij het doelpunt annuleerde. Alle spelers van Vojvodina beklaagden zich bij de scheidsrechter, de bank ontplofte. De emmer liep helemaal over, toen de arbiter weigerde naar de stip te wijzen toen Branislav Trajkovic in het strafschopgebied van Partizan omver werd gelopen.

Onder aanvoering van captain Nicholas Lazetic stapten de spelers van Vojvodina van het veld, terwijl ze ruzie maakten met Partizan-spelers en sarcastisch applaudisseerden voor scheidsrechter Veselinovic. Na enkele minuten in de kleedkamer te hebben verbleven, keerde de ploeg uit Novi Sad weer terug op het veld.

Niet om de wedstrijd uit te spelen of de verliezersmedaille op te halen, maar om hun fans uitleg te geven waarom ze van het veld waren gestapt. De supporters van Vojvodina Novi Sad verlieten daarna spoorslags het stadion, zodat de uitreiking van de beker aan Partizan gebeurde in een voor een groot gedeelte leeggelopen stadion.

'We hebben terecht gewonnen en daar doet het weglopen van Vojvodina niets aan af', liet Partizan-coach Aleksandar Stanojevic na afloop weten. 'De herhalingen op televisie zullen bewijzen dat er niets mis was met de beslissingen van de scheidsrechter.' Coach Zoran Milinkovic van Vojvodina Novi Sad weigerde commentaar te geven op de bizar verlopen Servische bekerfinale.

Bekijk hier een samenvatting van de bizarre Servische bekerfinale Foto: VI Images