Parma mag competitie afmaken, ondanks uitblijven koper

Reacties

Er heeft zich nog geen koper gemeld voor het failliete Parma. De gevallen Italiaanse topclub ging woensdag op de veiling voor twintig miljoen euro onder de hamer, maar dat wekte vooralsnog alleen wat interesse van de media.

Parma mag competitie afmaken, ondanks uitblijven koper

Niemand wilde dus vooralsnog zijn vingers branden aan de club die dit seizoen degradeerde uit de Serie A. Want in de kleine lettertjes staat namelijk ook dat een koper de schulden van de club moet overnemen. En dan gaat het om het lieve sommetje van 74 miljoen euro.

Dit hoeft nog niet te betekenen dat de club verdwijnt, want volgende week wordt de club opnieuw geveild. Het minimumbedrag ligt dan wel 25 procent lager, maar gezien de enorme schuldenlast lijkt er op korte termijn nog geen oplossing te komen voor de club die in de jaren negentig vier Europese bekers won (tweemaal de UEFA Cup, de Europa Cup II en de Europese Super Cup).

Een regeling kwam er wel wat de huidige voetbaljaargang betreft. Parma kreeg van de rechter namelijk toestemming om het seizoen in de Serie A uit te spelen. De (voorlopige) afscheidstournee van het hoogste podium behelst nog thuiswedstrijden tegen Napoli en Hellas Verona, aan Fiorentina en Sampdoria brengt de club deze maand nog een bezoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.