Park: 'Ben terug bij PSV door het enthousiasme van Cocu'

Honderden supporters waren getuige van de eerste training van Ji-Sung Park bij PSV. De middenvelder keerde na acht jaar terug in Eindhoven. Park wordt voor één jaar gehuurd van Queens Park Rangers.

Park: 'Ben terug bij PSV door het enthousiasme van Cocu'

'Ik ben blij om terug te zijn', liet Park weten aan Voetbal International. 'Ik heb deze stap mede gemaakt door het enthousiasme van trainer Phillip Cocu in het project PSV. Ik denk een belangrijke rol te kunnen vervullen in deze jonge talentvolle ploeg.'

De Zuid-Koreaan speelde in het verleden één jaar samen met Cocu. In het seizoen 2004/05 won het duo met PSV de landstitel en de KNVB-beker. Onder het bewind van de toenmalige coach Guus Hiddink reikten ze zelfs tot de halve finale in het toernooi om de Champions League. Destijds bleek AC Milan echter te sterk over twee wedstrijden.

Park moest een aanzienlijk deel van zijn salaris in Londen inleveren om dit seizoen uit te komen voor de Eindhovenaren. Overigens waren de aanwezige supporters op De Herdgang er niet alleen voor de oud-speler van Manchester United, ook wilden zij hun waardering uiten voor het bereiken van de play-offs in de Champions League ten koste van Zulte Waregem.

Vrijdag om 12.00 uur zal tijdens de loting blijken aan wie PSV gekoppeld is. De ploeg van trainer Cocu treft, aangezien het geen beschermde status heeft, een topploeg. AC Milan, Arsenal, Olymique Lyon, Schalke 04 of Zenit-Sint Petersburg zal de volgende opponent worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen