PSV moet Park huren in plaats van kopen door salaris

PSV kan Ji-Sung Park niet definitief overnemen van Queens Park Rangers. De 32-jarige Zuid-Koreaan heeft bij de Engelse club, vorig seizoen gedegradeerd uit de Premier League, een contract tot 2014 en een salaris waar PSV niet aan kan voldoen.

PSV moet Park huren in plaats van kopen door salaris

Vanwege het hoge salaris is een huurconstructie daarom voor alle partijen het aantrekkelijkste. De rentree van Park bij PSV zal nog wel even duren vanwege de benodigde werkvergunning die Park nog moet krijgen. De middenvelder speelde eerder in de periode 2002-2005 in Eindhoven.

Bij PSV speelde Park destijds samen met Phillip Cocu. De trainer van de Eindhovenaren sprak al zijn blijdschap uit over de aanstaande komst van Park. 'Hij brengt ervaring met zich mee, kent de club en heeft bij Manchester United in de absolute top gespeeld. Als je hem vergelijkt met wat wij nu voorin hebben lopen, dat is een verschil.'

'Die jongens zijn stuk voor stuk talentvol, maar zijn gebaat bij een speler die weet wat er op dit niveau van je verwacht mag worden', vervolgde Cocu. 'Daarnaast is hij een veelzijdige speler; hij kan op de linker- en rechterflank uit de voeten. En eventueel kan hij ook nog op het middenveld spelen.'

PSV begon het seizoen goed door met 3-2 te winnen bij ADO Den Haag. In de dagen daarvoor won de formatie van Cocu met 2-0 van SV Zulte Waregem in de derde voorronde van de Champions League. De return is woensdag. Op de al langer geblesseerde Luciano Narsingh na kan Cocu over een volledig fitte spelersgroep beschikken. (Thijs Slegers)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen