Paris Saint-Germain zonder Zlatan in cruciale fase

Reacties

Paris Saint-Germain moet Zlatan Ibrahimovic een maand missen. De aanvaller hield aan het duel met Chelsea in de kwartfinale van de Champions League (3-1 zege voor PSG) een hamstringblessure over.

Paris Saint-Germain zonder Zlatan in cruciale fase

PSG moet het in deze cruciale fase van het seizoen dus stellen zonder de Zweedse centrumspits. De puissant rijke club uit Parijs stevent af op prolongatie van de Franse landstitel, maar doet ook nog volop mee in het miljoenenbal.

Zlatan Ibrahimovic moest woensdagavond na 68 minuten het veld verlaten met een hamstringkwetsuur.
Zlatan Ibrahimovic moest woensdagavond na 68 minuten het veld verlaten met een hamstringkwetsuur.

Met de 3-1 zege in eigen huis tegen Chelsea zette Paris Saint-Germain een flinke stap richting de halve finale. Mocht PSG inderdaad zo ver komen, dan mist Ibrahimovic waarschijnlijk de eerste wedstrijd in dat stadium. De heenduels in de halve eindstrijd staan gepland op 22 en 23 april.

De return heeft een week later plaats. Dat is exact vier weken nadat hij de blessure heeft opgelopen. Een bittere pil voor trainer Laurent Blanc, want Ibrahimovic scoorde dit seizoen al 25 keer in de Franse competitie en was daarnaast tien keer trefzeker in de Champions League. Hij ontbreekt sowieso in de finale om de Coupe de France, op 19 april tegen Olympique Lyon.

Zijn logische vervanger in de punt van de aanval is Edinson Cavani. De Uruguayaanse aanvaller, die afgelopen zomer overkwam voor ruim zestig miljoen euro van Napoli, moet het vooral doen met een rol aan de zijkant. Nu mag hij zijn waarde tonen als centrumspits. Cavani staat tot dusverre op veertien competitietreffers en vier doelpunten in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.