Paris Saint-Germain mist Messi in jacht op tiende landstitel

Reacties

Paris Saint-Germain kan woensdagavond niet beschikken over Lionel Messi. De 34-jarige Argentijn kampt met een achillespeesblessure en mist daardoor het mogelijke kampioensduel met Angers.

Paris Saint-Germain mist Messi in jacht op tiende landstitel
© Pro Shots
Angers
Angers
0 - 3
PSG
PSG

PSG kan de titel veiligstellen als het zelf wint in het Stade Raymond Kopa en achtervolger Olymique Marseille tegelijkertijd punten morst in de thuiswedstrijd tegen FC Nantes. Het zou de tiende landstitel in de clubhistorie betekenen, waarmee de Parijzenaren de Franse recordkampioen Saint-Étienne zouden evenaren.

Messi zal PSG net als Marco Verratti niet kunnen helpen. 'Dit is een kans voor spelers die niet vaak aan spelen toekomen', zei trainer Mauricio Pochettino. 'En het is ook een kans voor jonge spelers om onderdeel te zijn van de selectie en te kunnen spelen', doelde de Argentijn onder meer op jeugdinternational Xavi Simons.

Pochettino wilde nog niet praten over de plannen voor het komende seizoen, nu drie landgenoten lijken te moeten vertrekken. 'Ons doel is op dit moment om te winnen, we zijn gefocust op de titel en de wedstrijden die nog komen gaan. Maar natuurlijk is de technische leiding van de club al bezig met het komende seizoen.'

Of hij daar zelf deel uit van maakt, wilde Pochettino niet zeggen. 'Na het winnen van de titel zullen we evalueren. Het doel van de club was de Champions League, het is teleurstellend dat we dat niet hebben bereikt. Maar ik heb nog een contract voor een jaar. We willen het altijd beter doen, we zijn uit op revanche. De motivatie is er.'

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.