'Paris Saint-Germain wil af van Argentijnse enclave'

Reacties

Het einde van het Argentijnse tijdperk bij Paris Saint-Germain lijkt in zicht te komen. Ángel Di María, Mauro Icardi en Leandro Paredes staan allemaal aan de vooravond van een vertrek bij de Franse grootmacht.

'Paris Saint-Germain wil af van Argentijnse enclave'
© Pro Shots

Met dat nieuws pakt L'Équipe groot uit. 'Lang waren ze het symbool van de attractiviteit van PSG tijdens het Qatar-tijdperk, maar de meerderheid van de Argentijnse internationals is hun invloed de laatste weken kwijtgeraakt', stelt de Franse sportkrant, die ervan uitgaat dat van de Argentijnse spelers in de selectie alleen Lionel Messi na dit seizoen nog onder contract staat in Parijs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het geval van Di María is het al een uitgemaakte zaak dat hij vertrekt. De 34-jarige vleugelspits heeft een aflopend contract bij PSG en dat zal niet worden verlengd. De linkspoot groeide sinds zijn komst van Manchester United in 2015 uit tot een belangrijke speler, maar is dit seizoen - mede door de komst van Messi - niet meer zeker van een basisplaats.

Dat geldt ook voor Paredes. PSG betaalde in 2019 zo'n veertig miljoen euro voor de controlerende middenvelder aan Zenit Sint-Petersburg, maar de voormalig speler van AS Roma heeft die transfersom nooit helemaal gerechtvaardigd. Dit seizoen werd de 27-jarige international gehinderd door blessures. Nu zijn contract nog maar een jaar doorloopt, mag hij van PSG vertrekken.

Angel Di María speelde al 289 officiële duels voor Paris Saint-Germain, maar lijkt na zeven jaar te vertrekken.
© Pro Shots
Angel Di María speelde al 289 officiële duels voor Paris Saint-Germain, maar lijkt na zeven jaar te vertrekken.

Ook Icardi is op weg naar de uitgang. De 29-jarige spits kostte in 2020 nog vijftig miljoen euro toen hij na een goed seizoen op huurbasis overkwam van Internazionale, maar haalde dit seizoen vaker het nieuws wegens gebeurtenissen buiten de lijnen dan erbinnen. Het contract van Icardi loopt nog twee jaar door, maar PSG is er alles aan gelegen de goalgetter te verkopen.

En dus ziet Messi al zijn landgenoten waarschijnlijk vertrekken. Eerder dit seizoen verschenen er al verhalen over verdeeldheid in de kleedkamer bij PSG, waarin het Zuid-Amerikaanse kliekje een belangrijke rol zou hebben gespeeld. Mauricio Pochettino werd verweten zijn sterren niet in het gareel te houden. Ook de Argentijnse coach moet ondanks een doorlopend contract mogelijk vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Á. Di María
Meer over Á. Di María
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.