Papiss Cissé bezorgt Newcastle in extra tijd drie punten

Newcastle United is er in geslaagd zich te herstellen van de nederlaag tegen Swansea City (1-0) van vorige week. De thuiswedstrijd tegen Stoke City leverde het elftal van Alan Pardew drie punten op, door een treffer in de extra tijd van Papiss Cissé (2-1).

Spectaculair was de eerste helft in Newcastle allerminst. Beide ploegen creëerden weinig, waardoor de kansen ook uitbleven. Ook de tweede helft verliep zonder een overschot aan vermakelijke momenten.

Ruim een kwartier na de rust kwam Stoke op voorsprong, doordat Mathieu Debuchy een overtreding op Jonathan Walters (foto) beging. Walters, die in januari tegen Chelsea twee eigen doelpunten maakte én faalde bij een penalty, bleef ditmaal wel koelbloedig: 0-1.

Lang mochten de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Nauwelijks vijf minuten later trok Yohan Cabaye de stand voor The Magpies, waar doelman Tim Krul overigens nog steeds geblesseerd is en Vurnon Anita negentig minuten op de bank zat, gelijk.

Newcastle bleef na de gelijkmaker op zoek naar een doelpunt. In de blessuretijd werd die inzet beloond met een doelpunt. Papiss Cissé bepaalde de eindstand op aangeven van Sylvain Marveaux op 2-1.

Newcastle deelt nu de tiende plaats met West Ham United, Norwich City, Stoke City en Fulham, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.