Panathinaikos keihard gestraft voor 'bierblikincident'

Reacties

Panathinaikos is keihard gestraft voor het bierblikje dat eerder deze maand naar het hoofd van PAOK Saloniki-trainer Vladimir Ivic werd gegooid tijdens de onderlinge confrontatie in de play-offs. De Griekse club, die nog wel in beroep kan gaan, loopt daardoor de Champions League mis.

Panathinaikos keihard gestraft voor 'bierblikincident'

Panathinaikos leidde met 1-0 tegen PAOK toen de wedstrijd na 54 minuten volledig uit de hand liep door een opstootje tussen de spelers van beide ploegen. Enkele ogenblikken later werd Ivic (foto) op zijn hoofd geraakt door een vol bierblikje. De Servische coach moest met een hoofdwond worden afgevoerd naar een naburig ziekenhuis.

Bijna twee weken later heeft het incident enorme consequenties voor Panathinaikos. De wedstrijd is omgezet in een reglementaire 3-0 nederlaag, de club krijgt drie strafpunten tijdens het huidige seizoen en twee punten aftrek in het volgende seizoen, moet 41.500 euro boete betalen en twee thuiswedstrijden zonder publiek spelen.

Door die genadeloos harde sancties is Panathinaikos met nog één wedstrijd te spelen uitgeschakeld voor het ticket voor de derde CL-voorronde. PAOK gaat nu aan kop in de Griekse play-offs met twee punten meer dan AEK Athene en zes meer dan Panathinaikos. Woensdag kan PAOK uitgerekend tegen Panathinaikos het ticket veiligstellen. De tegenstander van Ajax komt mogelijk uit Griekenland.


Ίβιτς door dnaofsports-gr
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.