Biseswar helpt PAOK Saloniki aan eerste beker sinds 2003

Reacties

Mede dankzij een treffer van Diego Biseswar heeft PAOK Saloniki zaterdagavond ten koste van AEK Athene de Griekse beker gewonnen. Biseswar maakte de openingstreffer van de wedstrijd, het werd uiteindelijk 2-1 voor PAOK.

Biseswar helpt PAOK Saloniki aan eerste beker sinds 2003

Dat er veel op het spel stond in de finale, bleek wel uit de spanningen vooraf. De wedstrijd werd met een half uur uitgesteld na rellen in het stadion. Om acht uur werd er afgetrapt en dertig minuten later hadden beide ploegen gescoord. De openingstreffer werd voor PAOK verzorgd door Diego Biseswar, die op zijn wenken werd bediend door Djalma. Vanaf een meter of tien ramde de voormalig speler van Feyenoord de 1-0 binnen.

Nog geen twee minuten later stond het echter alweer 1-1, na een gigantische blunder van PAOK-doelman Panagiotis Glikos. Een simpele inzet van twintig meter werd door de Griek op knullige wijze in eigen doel gewerkt, waardoor Lazaros Christodoulopoulos op het scorebord kwam.

De tweede helft bood een stuk minder spektakel. De beslissing van de wedstrijd liet lang op zich wachten, maar zorgde meteen voor tumult. Pedro Henrique kopte een lange bal bij de tweede paal in, maar stond op het moment van spelen buitenspel. De arbitrage ontging dit, waardoor PAOK alsnog een prijs pakt dit seizoen.

Het is voor het eerst sinds 2003 dat PAOK de beker wint. De ploeg eindigde in de competitie als tweede achter kampioen Olympiakos. Door de bekerwinst is PAOK in ieder geval verzekerd van de derde voorronde van de Europa League, alhoewel het in de nacompetitie ook plaatsing voor de voorrondes van de Champions League in de wacht kan slepen. De ploeg moet dan eerste worden in de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.