Palermo nog steeds trainerskerkhof na vierde ontslag

Reacties

Het is weer raak bij Palermo, dat trainer Diego Lopez (foto) op straat heeft gezet. De Siciliaanse club staat bekend als waar trainerskerkhof en de Uruguayaanse coach is alweer de vierde coach die dit seizoen sneuvelt bij de nummer negentien van de Serie A. De club meldt ook dat het ontslag van technisch directeur Nicola Salerno is geaccepteerd.

Palermo nog steeds trainerskerkhof na vierde ontslag

Palermo denkt met een nieuwe trainer meer kans te maken op lijfsbehoud. Lopez werd in januari aangesteld als nieuwe verlosser, maar moet nu na Davide Ballardini, Roberto De Zerbi en Eugenio Corini ook het veld ruimen. 'We zullen de laatste zeven duels moeten vechten tot de dood. Voor de fans, maar vooral voor onze clubkleuren', liet president Paul Baccaglini optekenen op de site van de Rosanero.

'Ik heb de spelers een beloning in het vooruitzicht gesteld als ze erin blijven', ging de clubpresident verder. 'Er zal iets moeten veranderen. Om die reden hebben we ook besloten afscheid te nemen van Lopez. Hij zat in een lastig parket en we bedanken hem voor zijn inzet.'

Palermo heeft ook direct al een opvolger klaarstaan. De naam van Diego Bortoluzzi is uit de hoge hoed getoverd. De vijftigjarige trainer is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Siciliaanse club en mag het seizoen – als het goed is – afmaken.

Zamparini
Het ontslag van Lopez volgt twee maanden na het afscheid van Maurizio Zamparini als voorzitter van de club uit Palermo. De veelbesproken 75-jarige Italiaan zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Palermo uitgroeide tot trainerskerkhof. Hij heeft daardoor een bijzonder wereldrecord in handen. Zamparini wisselde als voorzitter van Venezia en Palermo liefst 61 keer van trainer. Lopez krijgt de twijfelachtige eer om als eerste ontslagen coach na het tijdperk Zamparini de boeken in te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.