Palermo geeft AC Milan amper kans en wint ruim

Palermo zette AC Milan gedecideerd opzij. Op Sicilië kregen de Rossoneri met 3-1 klop van de sterk spelende Rosaneri.

Palermo was de ploeg die vanaf het eerste fluitsignaal het tempo bepaalde en het spel domineerde. In hoog tempo joegen de Sicilianen op de bal en de Milanezen, en zochten zij naar het doel van Christian Abbiati. De bezoekers oogden bleu en kwamen amper tot een geslaagde aanval.

Toch was het Milan dat als eerste leek te gaan scoren. Doelman Marco Amelia had in de 25ste minuut Alexandre Pato ondersteboven gelopen en werd daarvoor bestraft met een strafschop. Waar Pato de strijd moest staken, mocht Amelia op het veld blijven. De keeper keerde vervolgens de strafschop van Ronaldinho (foto midden). Marco Amelia stopt de eerste penalty Na rust lukte het Palermo dan eindelijk om het overwicht in de score tot uitdrukking te brengen. In de vijftigste minuut schoot Fabrizio Miccoli (foto boven) vanaf de rand van de zestien diagonaal achter Abbiati. Tien minuten later kopte Edinson Cavani ruim boven Paolo Maldini de 2-0 tegen de touwen. En in de tachtigste minuut knikte Fabio Simplicio vrijstaand van dichtbij de 3-0 op het scorebord.

Milan drong nog wel aan en verdiende via Ronaldinho zelfs een tweede strafschop. Ditmaal benutte de Braziliaan wel de penalty, maar dichter bij dan 3-1 kwam de ploeg van coach Carlo Ancelotti niet.

Milan deelt de tweede plaats met Juventus en heeft een achterstand van zes punten op koploper Internazionale. Palermo heeft twintig punten en is elfde.