Inter houdt Napoli van zich af, Roma klopt Fiorentina

Koploper Internazionale moest ervoor knokken maar won wel van nummer vier Napoli. Ook de nummers vijf en zes gingen onderuit: Lazio Roma bij Atalanta Bergamo en Fiorentina bij AS Roma.

Internazionale-Napoli 2-1Inter won van Napoli maar moest na een goede start oppassen de zege niet uit handen te geven. De Nerazzurri koesterden halverwege de eerste helft een 2-0 voorsprong. Iván Córdoba haalde met zijn linker uit vanaf vijftien meter na een vrije trap van Sulley Muntari. En diezelfde Muntari scoorde met een heel fraaie hakbal achter het standbeen in de 24ste minuut.

Maar Napoli kwam sterk terug en verkleinde vlak voor rust de achterstand. Ook al op fraaie wijze, want Marcelo Zalayeta hakte de bal naar de doorgebroken Ezequiel Lavezzi, die op zijn beurt heel knap de bal over Julio César stiftte. Na rust drong Napoli nog wel aan, maar zonder succes. Paolo Cannavaro en Zlatan Ibrahimovic Atalanta Bergamo-Lazio 2-0Atalanta ging beter om met de spaarzame mogelijkheden dan de bezoekers uit Rome. Na rust sloeg de thuisploeg toe. Jaime Valdés opende de score in de 54ste minuut door in de rebound toe te slaan nadat keeper Juan Pablo Carrizo had gered op een inzet van Sergio Floccari. En in de 68ste minuut strafte Floccari een mislukte Romeinse buitenspelval af: 2-0.

AS Roma-Fiorentina 1-0Roma won voor de zesde opeenvolgende keer een wedstrijd (in alle competities), waarvan voor de derde maal in de Serie A. Na een uur besliste Francesco Totti de wedstrijd. Op aangeven van Rodrigo Taddei poeierde de aanvoerder de bal vanaf tien meter onder Sébastien Frey door. Voor rust had Totti zelf nog de paal geraakt met een kopbal, terwijl na de 1-0 Julio Baptista het dichtst bij een volgende treffer was.

Inter blijft op kop van de Serie A met 33 punten. Napoli blijft vierde met 24 punten, Lazio bezet nog steeds de vijfde plaats met 23 punten en ook Fiorentina staat nog altijd op dezelfde stek: zesde met 23 punten.