Özil twijfelgeval voor Wenger na knieblessure in Zweden

Mesut Özil is een twijfelgeval voor het competitieduel van komende zaterdag met Norwich City. De spelverdeler van Arsenal viel in de WK-kwalificatiewedstrijd van Duitsland tegen Zweden uit met een beurse knie.

Özil twijfelgeval voor Wenger na knieblessure in Zweden

Voor Arsenal-manager Arsène Wenger is het te hopen dat de eerste berichten rondom de Duitser kloppen en dat het slechts om een aantal blauwe plekken gaat. In Solna vertolkte Özil een belangrijke rol bij de 5-3 overwinning op Zweden.

Mede dankzij het goede spel, een treffer en een assist van de technisch begaafde middenvelder boog Duitsland een 2-0 achterstand om in een 5-3 overwinning. Özil maakte de wedstrijd niet vol. Met nog tien minuten op de klok moest de uitblinker van Arsenal naar de kant met een ogenschijnlijke lichte knieblessure.

Özil vloog woensdagochtend al vroeg naar de Engelse hoofdstad om zich te laten onderzoeken in een Londens ziekenhuis. Waar Wenger zaterdag wellicht geen beroep kan doen op Özil, verwacht de Fransman wel te kunnen beschikken over Santi Cazorla.

De Spaanse middenvelder lijkt voldoende hersteld van de enkelblessure die hem ruim een maand parten speelde. Ook Theo Walcott is op de weg terug. De aanvaller lijkt binnen afzienbare tijd weer in actie te kunnen komen namens The Gunners. Het duel met Norwich komt nog te vroeg voor de international van Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen