Overwinning Bayern ook gunstig voor PSV

Reacties

Voor PSV is het gunstig dat Bayern München zich dinsdagavond heeft geplaatst voor de halve finales in de Champions League. Dit vergroot de kansen op een betere loting van de Eindhovenaren aanzienlijk.

Overwinning Bayern ook gunstig voor PSV

De UEFA voerde dinsdag een wijziging door in de reglementen, waardoor de Nederlandse kampioen in pot 1 zou kunnen komen bij de loting voor de groepsfase van 2015/16. Komt PSV in die pot, dan treft het mogelijk relatief mindere ploegen in zijn poule. Ajax zat de laatste jaren in pot 3, waardoor het steeds twee schier onverslaanbare clubs uit de eerste twee potten op zijn bordje kreeg.

PSV komt in aanmerking voor pot 1 als de winnaar van de Champions League dit jaar ook kampioen wordt in eigen land. De eerste twee halve finalisten, Bayern en Barcelona, liggen al op koers in de nationale competitie. Net als Juventus, dat woensdagavond een voorsprong (1-0) verdedigt tegen Monaco. Porto, nu nummer twee in Portugal, kan door zijn uitschakeling alvast geen roet meer in het eten gooien van de Eindhovenaren.

Als Juventus woensdagavond de halve finales bereikt, kan alleen een Spaanse Champions League-winnaar die geen landskampioen wordt de weg naar pot 1 nog versperren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.