Overtuigende Bilic haalt Saints-captain Fonte naar West Ham

Reacties

José Fonte heeft zijn gewenste transfer te pakken. De verdediger verruilt Southampton per direct voor West Ham United, waar hij een contract getekend heeft tot medio 2019 met een optie voor nog een jaar.

Overtuigende Bilic haalt Saints-captain Fonte naar West Ham

Southampton ontvangt een kleine tien miljoen euro voor de Portugees, die afgelopen zomer met zijn land Europees kampioen werd in Frankrijk. De transfersom kan nog met ruim een miljoen euro oplopen door enkele prestatiebonussen. 'Manager Slaven Bilic wilde me echt hebben en maakte me enthousiast over het project en de ambities van deze club', reageert Fonte op zijn transfer.

De 33-jarige Fonte droeg dit seizoen de aanvoerdersband bij Southampton en was de vaste partner van Virgil van Dijk in het hart van de defensie. De routinier werd ook in verband gebracht met Manchester United, maar kiest voor een Londens avontuur. 'Een deel van mijn familie woont in Londen en zij zijn allemaal echte West ham-fans. Deze transfer komt voor mij op het perfecte moment, we gaan voor een plek bij de eerste acht.'

West Ham United staat momenteel twaalfde in de Premier League, met 25 punten uit 21 wedstrijden. Southampton heeft één punt minder en moet het doen met plek dertien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.