Overtuigend NAC walst voor rust over Go Ahead Eagles heen

NAC Breda heeft in eigen huis een klinkende 5-0 overwinning geboekt op Go Ahead Eagles. Bij rust had NAC al vier doelpunten gemaakt.

Tot aan de wedstrijd tegen Go Ahead scoorde NAC vooral na rust. Tegenover drie treffers in het eerste bedrijf stonden twaalf doelpunten in de tweede helft. Daar bracht NAC tegen het elftal uit Deventer verandering in. In de 24ste minuut speelde Jordy Buijs met een vrije trap Henrico Drost vrij, die afspeelde op Rydell Poepon. De spits tikte simpel in. Drie minuten later verdubbelde Buijs de voorsprong na slecht verdedigen van Xandro Schenk.

Daarmee was de honger van NAC voor rust nog niet gestild. In de 35ste minuut schoot Jeffrey Sarpong met een geplaatste bal de thuisploeg namelijk naar 3-0. Vlak voor de onderbreking bepaalde Poepon, met zijn tweede treffer van de avond, de ruststand op 4-0.

In de tweede helft probeerde NAC de score verder uit te bouwen. Dat lukte in de 87ste minuut via invaller Stipe Perica: 5-0. Voor de bezoekers was het de derde kansloze nederlaag op rij buiten Deventer. Eerder bleken AZ (3-0) en Ajax (6-0) veel te sterk voor het elftal van trainer Foeke Booy.

Door de 5-0 overwinning passeert NAC de tegenstander uit Deventer op de ranglijst en stijgt het naar de negende plaats. Go Ahead daalt naar de twaalfde positie.