NAC koestert sterke thuisreeks tegen Go Ahead Eagles

• NAC Breda verloor zijn eerste twee thuisduels van dit seizoen, maar bleef in de drie daaropvolgende duels ongeslagen op eigen terrein (1-1 tegen NEC, 3-0 tegen AZ en 2-1 tegen Heracles Almelo).

NAC leed tijdens de vorige speelronde een 4-2 nederlaag bij FC Utrecht. Daarvóór bleven de Bredanaars juist vijf opeenvolgende competitieduels ongeslagen (W3, G2).

NAC heeft een sterke reeks thuiswedstrijden tegen de Eagles. Van de laatste dertien ontmoetingen met de Deventenaren in Breda verloor de ploeg er maar één, tegen negen zeges en drie gelijke spelen.

De ene nederlaag in die reeks kwam tot stand op 1 december 1984 (0-1).

Voormalig NAC-spits Twan Scheepers.

Beide clubs stonden op het hoogste niveau op 9 maart 1996 voor het laatst tegenover elkaar. NAC won dat thuisduel destijds met 2-0 door twee goals van Twan Scheepers (foto).

NAC hield in zes van zijn laatste acht thuisduels met Go Ahead Eagles in de Eredivisie zijn doel schoon.

In de helft (vijf) van alle competitieduels van NAC in dit seizoen kwam de tegenstander als eerste tot scoren.

NAC maakte dit seizoen pas drie doelpunten in de eerste helft van een wedstrijd. De overige twaalf Bredase treffers vielen diep in de tweede helft.

Go Ahead Eagles bleef dit seizoen in vier van zijn vijf uitduels zonder winst (W1, G1, V3). Alleen de uitbeurt tegen RKC Waalwijk leverde drie punten op (1-4).

In de laatste twee uitduels incasseerde de ploeg van trainer Foeke Booy in totaal negen doelpunten, zonder zelf tot scoren te komen (3-0 bij AZ en 6-0 bij Ajax).

Go Ahead Eagles won maar één van zijn laatste elf uitwedstrijden in de Eredivisie (W1, G1, V9).

Samenstelling: Ramon Min