Ould-Chikh accepteert uitnodiging Marokko Onder-20

Reacties

Bilal Ould-Chikh heeft een uitnodiging van Marokko Onder-20 geaccepteerd. De in Roosendaal geboren buitenspeler speelde eerder voor verschillende Nederlandse jeugdelftallen, maar lijkt nu voor Marokko te kiezen.

Ould-Chikh accepteert uitnodiging Marokko Onder-20

Zeventien jaar was Ould-Chikh toen hij een jaar geleden bij FC Twente zijn doorbraak beleefde. De dribbelaar maakte tegen Heracles Almelo zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht en sprak van een droom die uitkwam. In Enschede gold hij als een toptalent en kwam hij ondanks zijn jonge leeftijd in zijn eerste seizoen al negentien keer uit voor het eerste elftal.

Twente kon Ould-Chikh vanwege de benarde financiële situatie geen verbeterde aanbieding doen en dus werd hij afgelopen zomer verkocht aan Benfica. Bij de Portugese topclub wacht Ould-Chikh nog altijd op zijn debuut, voorlopig speelt hij bij Benfica B.

In totaal kwam Ould-Chikh vijftien keer uit voor Oranje Onder-19 (foto). In november kwam hij in opspraak toen bondscoach Aron Winter hem met twee anderen uit de selectie zette vanwege onprofessioneel gedrag.

Mark Wotte zag als bondscoach van Marokko Onder-20 zijn kans schoon en nodigde Ould-Chikh uit voor de oefenduels met Qatar op 20 en 26 februari. Na Hakim Ziyech lijkt Nederland nu het tweede toptalent kwijt te raken aan het Afrikaanse land.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.