Oud-Mancunian tekent vierjarig contract in Heerenveen

Magnus Wolff Eikrem tekent maandag een vierjarig contract bij SC Heerenveen. Daarmee heeft trainer Marco van Basten in navolging van Yanic Wildschut (komt over van VVV-Venlo) zijn tweede versterking binnen. Eikrem komt over van de Noorse landskampioen Molde FK.

Oud-Mancunian tekent vierjarig contract in Heerenveen

'Magnus is een zeer talentvolle middenvelder met een goede traptechniek', legt technisch directeur Johan Hansma uit. 'Hij speelde tijdens het EK onder 21 in Israël en was één van de belangrijkste spelers in de ploeg van Jong Noorwegen. We zijn er trots op dat hij voor ons kiest.'

De 22-jarige middenvelder was afgelopen seizoen aanvoerder van Molde en genoot de belangstelling van meerdere buitenlandse clubs, waaronder een aantal uit de Bundesliga. In het verleden tekende het talent een contract bij Manchester United, waar hij zijn wedstrijden speelde in de beloftenploeg van trainer Ole Gunnar Solskjær.

In 2011 keerde Eikrem echter terug naar Noorwegen, waar hij sindsdien uitkwam voor Molde. Zijn nieuwe club Heerenveen was geen onbekende voor de spelverdeler. Vorig seizoen werden de Friezen door Molde FK uitgeschakeld in de voorronden van de Europa League. Namens de Noren was Eikrem één keer trefzeker tijdens het duel in Noorwegen (2-0 nederlaag).

De international speelde namens Jong Noorwegen drie wedstrijden tijdens het Jeugd-EK in Israël. Zijn land werd in de halve finales uitgeschakeld door de latere winnaar Spanje (2-0). Eikrem kwam tot dusver negen keer uit voor de nationale ploeg van Noorwegen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen