Wolff Eikrem verruilt coach Solskjær voor Van Basten

SC Heerenveen maakt zich op voor het vastleggen van Magnus Wolff Eikrem. De Noorse middenvelder krijgt met Marco van Basten opnieuw een bekende oud-aanvaller als trainer.

Wolff Eikrem verruilt coach Solskjær voor Van Basten

Zijn optreden tegen Vålerengen IF (3-3) was zaterdag waarschijnlijk het laatste in dienst van Molde BK. Eikrem vertrok afgelopen weekend naar SC Heerenveen, nadat de clubs elkaar hadden gevonden over een afkoopsom voor de 22-jarige middenvelder.

'Het is een uitdaging om voor veel meer publiek in een betere competitie te spelen', zei Eikrem in Noorse media. 'In Nederland spelen veel goede teams. Mijn speelstijl past daar ook ongelooflijk goed.' De middenvelder moet nog wel zelf tot een vergelijk komen met Heerenveen.

Een overgang betekent dat Eikrem opnieuw te maken krijgt met een vermaarde oud-spits. Sinds 2011 is de voormalig Manchester United-aanvaller Ole Gunnar Solskjær zijn trainer bij Molde. De Noorse oud-international werkte ook op Old Trafford met de middenvelder waar hij enige tijd in de jeugdafdeling doorbracht.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen