Oud-international Martin Koeman in coma na hartstilstand

Martin Koeman is zondag getroffen door een hartstilstand. De 75-jarige oud-international ligt in een ziekenhuis in Leeuwarden in coma. Zijn situatie is na een operatie nog kritiek.

Oud-international Martin Koeman in coma na hartstilstand

Koeman bezocht een amateurwedstrijd en werd ter plekke gereanimeerd. Volgens zoon Erwin Koeman heeft hij enige tijd gebrek aan zuurstof gehad en het is de vraag hoe de hersenen daarvan herstellen. 'FC Groningen is zeer bezorgd over de situatie van Martin Koeman', zei directeur Hans Nijland tegen RTV Noord. 'Hij is zes dagen in de week met de club bezig, een op en top FC Groningen-man.'

Koeman is niet alleen de vader van de oud-internationals/trainers Erwin en Ronald Koeman, maar was zelf ook actief in het betaalde voetbal. Hij speelde in de jaren zestig en zeventig voor FC Groningen, en voorloper GVAV , ruim vijfhonderd wedstrijden. Hij schopte het tot één interland, in 1964 tegen Oostenrijk (1-1).

Ook na zijn actieve loopbaan bleef hij verbonden aan de Groningse club. Koeman was onder andere trainer, scout en jeugdcoördinator bij FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's