Oude truc Koeman levert Southampton slechts punt op

Reacties

Southampton wacht nog altijd op zijn eerste zege in de Premier League van dit seizoen. In het uitduel met Watford bleef de ploeg van manager Ronald Koeman steken op 0-0.

Oude truc Koeman levert Southampton slechts punt op

Waar het eerste seizoen van Ronald Koeman met Southampton nog een en al hosanna was, krijgt de trainer in de nieuwe jaargang met tegenslag te maken. Zijn ploeg zette Vitesse in de voorronde van de Europa League nog eenvoudig aan de kant, maar verspeelde in de Premier League al punten tegen Newcastle United (2-2) en Everton (0-3). Afgelopen donderdag volgde een nieuwe domper door een gelijkspel in het Europese thuisduel met FC Midtjylland: 1-1.

Daarnaast kan Koeman door blessures momenteel niet beschikken over onder anderen Jordy Clasie, Ryan Bertrand en Fraser Forster. De afwezigheid van laatstgenoemde betekende dat Maarten Stekelenburg opnieuw onder de lat stond bij The Saints. De keeper constateerde dat Koeman de defensieve organisatie flink op de schop had genomen, want de 52-jarige coach viel terug op de 5-3-2-formatie waarmee hij eerder succesvol was bij Feyenoord.

Deze systeemwissel leidde tot meer defensieve zekerheid, maar Watford-keeper Heurelho Gomes (ex-PSV) op de proef stellen bleek een lastiger karwei. Net als in de duels met Everton (2-2) en West Bromwich Albion (0-0) bewees de promovendus een Premier League-waardig elftal te hebben. De afwezigheid van Nathan Aké en Steven Berghuis in de wedstrijdselectie onderstreepte dat.

Grootste kans
Dat aanvaller Sadio Mané in de 25ste minuut al geblesseerd naar de kant moest, maakte het er niet gemakkelijker op voor Southampton. Na ruim een uur kreeg Etienne Capoue uit een hoekschop de grootste kans van de wedstrijd. De kopbal van de Fransman vloog vlak over het doel. Namens de bezoekers kreeg invaller Shane Long (foto boven) de beste mogelijkheden, maar ook hij had het vizier niet op scherp staan. Het bleef dus 0-0 in Watford.

Beide ploegen schieten weinig op met de remise. Met twee punten uit drie wedstrijden staan Koeman en zijn elftal net onder de degradatiestreep op de achttiende positie. Watford heeft een punt meer en staat in de middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.