Berghuis aast op basisdebuut tegen oude bekende Koeman

Reacties

Door een griepje stond Steven Berghuis nog niet in de basis bij Watford. Thuis tegen Southampton (aftrap 17.00 uur) wil hij bewijzen waarom Watford ruim zes miljoen euro voor hem betaalde.

Berghuis aast op basisdebuut tegen oude bekende Koeman

In het competitieduel met Everton (2-2) ontbrak Berghuis in de wedstrijdselectie, terwijl hij het tegen West Bromwich Albion (0-0) moest doen met een korte invalbeurt. 'Ik was ziek, maar nu ben ik klaar om een wedstrijd te beginnen. Al weet ik niet of ik het negentig minuten volhoud. Ik werk hard om in vorm te komen', verklaarde de 23-jarige Nederlander tegen Sky Sports.

Berghuis vindt het mooi als hij zijn eerste basisplaats krijgt tegen Southampton, een club met een Nederlandse connectie. Ronald Koeman is manager, terwijl Maarten Stekelenburg, Cuco Martina en Jordy Clasie tot de spelersgroep behoren. 'Het wordt leuk. Southampton is een goed team, met Nederlandse invloeden. Ze spelen verzorgd voetbal over de grond en hebben creatieve spelers.'

Koeman is geen onbekende voor Berghuis. 'Mijn vader (eenvoudig international Frank Berghuis, red.) speelde tegen hem en heeft ook samen met hem gespeeld in Oranje tegen Brazilië in 1989. Bovendien heb ik een aantal keer tegen teams van Koeman gespeeld. Iedereen in Nederland kent Koeman, al ben ik eigenlijk te jong om me hem bewust als speler te kunnen herinneren', aldus Berghuis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.