Oude liefde Dortmund biedt Götze mogelijk uitkomst

Reacties

Bayern München betaalde in 2013 nog 37 miljoen voor Mario Götze, maar de 23-jarige middenvelder speelt dit seizoen een reserverol bij Der Rekordmeister. Zijn oude club Borussia Dortmund biedt mogelijk een uitweg voor de Duitser.

Oude liefde Dortmund biedt Götze mogelijk uitkomst

De aanvallende middenvelder speelde op 23-jarige leeftijd al 47 interlands voor Duitsland en verschafte zichzelf eeuwige glorie door de winnende goal te maken in de WK-finale tegen Argentinië in 2014. Toch kwam hij dit seizoen niet verder dan vijf basisplaatsen bij Bayern. Götze verliest onder trainer Pep Guardiola, mede door aanhoudend blessureleed, dit seizoen de concurrentiestrijd van nieuwelingen Douglas Costa en Kingsley Coman en vedetten Arjen Robben, Franck Ribéry en Thomas Müller.

Sinds zijn komst in 2013 kwam Götze in alle competities 105 keer uit voor Bayern, maar na een seizoen op de reservebank zal hij wellicht openstaan voor een eventuele overstap. Aangezien zijn contract medio 2017 afloopt, zou komende zomer een logisch moment zijn om die stap te maken voor de Golden Boy van 2011.

Borussia Dortmund staat volgens Bild klaar om het kind van de club - Götze speelde van zijn negende tot zijn 21ste bij BVB - weer met open armen te ontvangen. Het zou niet de eerste speler zijn die na een periode bij een andere club terugkeert in Dortmund. Shinji Kagawa vertrok in 2012 naar Manchester United, maar kwam twee jaar later weer terug naar Dortmund.

Arjen Robben adviseerde Götze onlangs nog geduldig te blijven. 'Hij moet zichzelf de tijd geven. Hij weet wel dat hij een superspeler is en dat gaat hij ook snel weer op het veld laten zien.' De vraag is hoeveel geduld Götze nog kan opbrengen, ook in de wetenschap dat Guardiola in de zomer naar Manchester City vertrekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.