Oude kwaal breekt Lazio op, De Roon met Atalanta in subtop

Lazio heeft zonder Nederlanders in de basiself op bezoek bij Sassuolo de slechte serie uitduels nieuw leven ingeblazen. Een overtuigende overwinning op Carpi bracht het Atalanta Bergamo van Marten de Roon in de subtop van de Serie A.

Sassuolo – Lazio 2-1
Sassuolo nestelde zich zondagmiddag knap in de subtop naast Napoli door Lazio (eveneens vijftien punten) de derde uitnederlaag in vier duels te bezorgen. De Nederlands getinte ploeg van coach Silvio Pioli leek het lek boven te hebben na de 2-1 zege van drie weken terug bij Hellas Verona, maar ging in het Mapei Stadion opnieuw onderuit op vreemde bodem.

Zonder Nederlanders in het elftal keken de Romeinen na een uur tegen een 2-0 achterstand aan. Simone Missiroli gaf uit een voorzet van Sime Vrsaljko een vervolg aan de rake strafschop van Domenico Berardi (foto) in de zevende minuut. Felipe Anderson zorgde nog wel voor aansluiting, maar met invaller Ricardo Kishna bleef de gelijkmaker uit.

Atalanta Bergamo – Carpi 3-0
Atalanta was voor de interlandbreak nog met 3-0 terechtgewezen door Fiorentina, maar gaf twee weken later met Marten de Roon weer in de basis een vervolg aan de ijzersterke serie van voor die nederlaag. Tegen Carpi was de vierde zege van het seizoen al voor rust binnen. In de zevende minuut kopte Mauricio Pinilla raak, vlak voor rust scoorde Alejandro Gómez in één keer uit een corner.

Carpi was daarvoor uit een hoekschop nog dichtbij de gelijkmaker geweest, maar gaf zich na rust gewonnen. Luca Cigarini maakte in de 63ste minuut uit een strafschop nog het derde Atalanta-doelpunt van de middag, waardoor de club van De Roon vooralsnog op de verdienstelijke achtste plaats staat, met slechts één punt minder dan Lazio.