Oude bekende van Fortuna Sittard neemt Hull City over

Reacties

Hull City heeft sinds woensdag een nieuwe eigenaar. De club uit het Engelse Championship is overgenomen door het bedrijf Acun Medya van de Turkse mediatycoon Acun Ilicali. De zakenman was vorig jaar nog in beeld als nieuwe eigenaar van Fortuna Sittard.

Oude bekende van Fortuna Sittard neemt Hull City over
© Pro Shots

Op de clubwebsite spreekt Hull City van een nieuw tijdperk onder de Turkse eigenaar, die volgens Engelse media zo'n 24 miljoen euro betaalt voor de club. 'Een van mijn grootste dromen wordt werkelijkheid', zegt Ilicali. 'We gaan aan een prachtige reis beginnen met Hull City. We hebben grote dromen met deze club.'

De naam van Ilicali komt bekend voor in Sittard, waar hij ruim een jaar in beeld was als nieuwe eigenaar van Fortuna. Na bijna een jaar wachten op groen licht van de KNVB bleken beide partijen er te zeer verschillende visies op het runnen van een club op na te houden. Fortuna kreeg gaandeweg de gesprekken met de vermogende zakenman het idee dat hij toch een wel heel nadrukkelijk zijn stempel wilde drukken op de te varen koers, ook op technisch vlak.

In feite kwam het erop neer dat Ilicali ervan uit leek te gaan dat hij, indien goedgekeurd door de KNVB, de vrije hand zou krijgen in het invullen van de organisatie. Hij wilde bijvoorbeeld zelf beslissen wie de trainer zou zijn en gaf de voorkeur aan een grotere naam dan Sjors Ultee in de dug-out. Fortuna zag het niet zitten zich over te leveren aan de grillen van een man zonder stevige connectie met de club of de Nederlandse voetbalwereld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Hull City
Meer over Hull City
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.