Oud-Ajacied Ogararu wil in Nederland trainersvak leren

George Ogararu heeft een punt achter zijn carrière gezet. De oud-speler van onder meer Ajax had moeite met het vinden van een nieuwe club en wil zich toeleggen op het trainerschap.

Oud-Ajacied Ogararu wil in Nederland trainersvak leren

Ogararu (33) begon zijn carrière bij Steaua Boekarest. Na uitstapjes bij CSM Resita en Otelul Galati keerde de voormalig rechtsback terug bij de Roemeense topclub, waar hij een vaste waarde werd. In 2006 besloot Ajax de international over te nemen. Hij stond vier jaar onder contract in Amsterdam, waarvan hij één seizoen werd uitgeleend aan Steaua Boekarest.

Tussen 2010 en 2012 speelde Ogararu voor het Zwitserse FC Sion, maar toen zijn contract daar niet werd verlengd kwam hij niet meer aan een nieuwe club. Hij trainde afgelopen seizoen nog even mee bij Jong Ajax. 'Ik heb besloten dat het handiger is om mijn trainerscarrière te starten', gaf Ogararu aan.

Daarvoor heeft Ogararu al een doel voor ogen. 'Ik wil in Nederland de fijne kneepjes van het trainersvak leren. Ik denk dat ik veel kan leren als ik bij Ajax rond blijf hangen. De jeugdopleiding heeft nog veel geheimen voor mij.' Het is nog onduidelijk of Ajax ook daadwerkelijk met Ogararu in zee gaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen