Ouaali vervangt Jonk bij Ajax

Reacties

Ajax heeft Saïd Ouaali (46) naar voren geschoven als tijdelijke vervanger van Wim Jonk. De jeugdtrainer heeft de A1-junioren onder zijn hoede genomen en treedt voorlopig ook op als hoofd jeugdopleiding.

Ouaali vervangt Jonk bij Ajax

In die laatste functie fungeren Dennis Bergkamp (assistent-trainer bij het eerste elftal en lid van het technisch hart) en Edwin van der Sar (voorzitter technisch hart) als klankbord.

Ouaali is sinds begin 2012 werkzaam in de opleiding van Ajax. Daarvóór was de oud-speler van de zaterdagtak van de Amsterdammers en HFC Haarlem trainer van SV Marken, Jong Volendam en FC Lisse. In het voorjaar van 2013 behaalde hij zijn diploma Coach Betaald Voetbal.

Naast zijn jeugdtrainerschap fungeert Ouaali bij Ajax als coördinator van de bovenbouw (A- en B1-junioren). In die hoedanigheid neemt hij de taken van het hoofd opleiding voorlopig waar.

Jonk bereikte afgelopen donderdag een akkoord met de clubleiding van Ajax over zijn vertrek. De directie zegde hem de wacht aan na een langdurig arbeidsconflict. In het kielzog van Jonk vertrok ook hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind bij Ajax.

Het is de bedoeling dat Ouaali behalve van Bergkamp en Van der Sar ook ondersteuning zal krijgen van de coördinatoren van de middenbouw (Peter den Otter) en de onderbouw (Percy van Lierop). Zij hebben extra verantwoordelijkheden gekregen in de dagelijkse leiding van de jeugdopleiding. Inmiddels is Ajax de zoektocht naar een permanente opvolger van Jonk begonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.