O'Shea vertrekt na twaalf seizoenen bij Man United

Na een dienstverband van twaalf jaar verlaat John O'Shea Manchester United voor Sunderland, dat de landskampioen 3,3 miljoen euro betaalt voor de dertigjarige Ierse verdediger.

O'Shea vertrekt na twaalf seizoenen bij Man United

O'Shea stond sinds 1998 onder contract bij Man United. In die periode was hij kortstondig op huurbasis actief voor Bournemouth en het Belgische Antwerp FC. Voor de multifunctionele defensieve kracht was bij United geen plaats meer door de komst van Phil Jones.

Behalve O'Shea heeft Sunderland ook Wes Brown overgenomen van de winnaar van de Premier League. De verdediger, die eveneens sinds 1998 voor Man United uitkwam, heeft een contract voor vier seizoenen getekend. Darron Gibson is de derde voetballer die Old Trafford waarschijnlijk verruilt voor het Stadium of Light.

Sunderland, waar voormalig Manchester United-verdediger Steve Bruce manager is, heeft grootse plannen. De club wil middels gerichte aankopen meestrijden om Europees voetbal. Naast O'Shea en Brown trok Sunderland al Craig Gardner, Sebastian Larsson en Kieiren Westwood aan. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's