Oranje-opponent: 'Weer een heel volk blij gemaakt'

Reacties

Blijdschap alom in het Costa Ricaanse kamp na afloop van de bloedstollende penaltyserie tegen Griekenland. Bondscoach Jorge Luis Pinto treft nu in de kwartfinale Oranje, maar wilde eerst stilstaan bij de unieke prestatie van zijn ploeg.

Oranje-opponent: 'Weer een heel volk blij gemaakt'

Want waar sinds 1990 in Costa Rica de toenmalige nationale ploeg als succesgeneratie te boek staat omdat de tweede ronde werd bereikt op het WK, daar heeft de formatie van Pinto die rol nu op zich genomen. En dat terwijl in de groepfase Italië, Engeland en Uruguay de tegenstanders waren. Los Ticos kroonden zich tot winnaar in De Poule des Doods en stuurden nu ook de Grieken naar huis.

'Dit is een fantastische groep', jubelde Pinto na afloop. 'Al het harde werken en de opofferingsgezindheid van de spelers betaalt zich nu uit. We verdienen de overwinning ook. Juist omdat we er alles aan gedaan hebben.'

'We zijn nu zielsgelukkig en vol van emotie', vervolgde de Colombiaan. 'Ik wist al dat het niet gemakkelijk zou worden tegen Griekenland, maar ik wil iedereen bedanken. De spelers, de fans, de media en iedereen die ons steunt. Dit is geweldig. We hebben wederom een heel volk blij gemaakt.'

De beslissende strafschop werd binnengeschoten door Michael Umaña. Ook hij was door het dolle heen, maar zijn beslissende rol kwam niet helemaal als een verrassing. 'Ik had al gedroomd dat ik de beslissende penalty zou nemen', vertelde hij doodleuk na afloop van de zege.       

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.