'Oranje ongelooflijk goed, maar wij gaan historie schrijven'

Reacties

Met zijn doelpunt tegen Kroatië maakte Javier Hernández een einde aan een periode van iets meer dan een jaar zonder interlandgoal. Met Mexico treft hij nu Nederland in de achtste finale.

'Oranje ongelooflijk goed, maar wij gaan historie schrijven'

Op 22 juni 2013 scoorde hij voor het laatst in het shirt van Mexico. Toen zorgde hij er met twee treffers voor dat zijn land Japan versloeg in een oefenduel. Tegen de Kroaten zorgde hij voor de 3-0, uiteindelijk won Mexico met 3-1. Hernández en zijn ploeggenoten weten nu dat in de volgende ronde Nederland wacht.

Voor Chicharito betekent dat een ontmoeting met zijn Manchester United-ploeggenoot Robin van Persie. De kleine spits heeft dan ook respect voor Oranje, zo liet hij na de wedstrijd tegen Kroatië weten. 'Nederland is een goed elftal met ongelooflijke spelers. Maar ik heb het al eerder gezegd: wij moeten nu geschiedenis gaan schrijven.'

Tevens brak hij een lans voor de landen op dit WK die uit de CONCACAF (de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben) komen. 'Weet je wat het is? Mensen denken dat spelen tegen landen uit de CONCACAF makkelijk is. Maar Costa Rica heeft hun poule gewonnen, de Verenigde Staten zijn zo goed als door en nu wij ook. Veel spelers spelen in Europa, dat scheelt. We worden volwassen', besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.