Oranje heeft WK-ticket voor het grijpen tegen Andorra

• Oranje kan zich dinsdagavond samen met Duitsland, Italië en Zwitserland als eerste landen uit de Europese kwalificatiereeks plaatsen voor de WK-eindronde in Brazilië.

Oranje heeft WK-ticket voor het grijpen tegen Andorra

Indien Oranje wint van Andorra én naaste concurrent Roemenië op eigen veld punten verspeelt tegen Turkije, dan is de tiende Nederlandse WK-deelname officieel een feit.

Zelfs een gelijkspel kan voor Oranje voldoende zijn om een WK-ticket te bemachtigen. In dat geval moet Roemenië verliezen van Turkije en mag Hongarije niet winnen van Estland.

Oranje is al twaalf interlands op rij ongeslagen (W8, G4). De laatste nederlaag dateert van 15 augustus 2012, op bezoek bij België (4-2).

Beeld uit de laatste ontmoeting tussen Nederland en Andorra op 12 oktober 2012 (3-0 zege).
Beeld uit de laatste ontmoeting tussen Nederland en Andorra op 12 oktober 2012 (3-0 zege).

Nederland kwam in kwalificatieverband vijf keer eerder uit tegen Andorra en won alle vijf duels (doelcijfers 19-0).

Andorra is de nummer 205 van de FIFA-wereldranglijst. Van alle landenteams die meedoen aan de strijd om WK-tickets heeft alleen San Marino een lagere klassering (207de).

De interland tegen Andorra - waarvoor 850 kaarten zijn verkocht - wordt het vierde duel in de Oranje-historie dat door minder dan duizend toeschouwers wordt gadegeslagen.

Oranje is in WK-kwalificatieverband al 29 duels op rij ongeslagen (W26, G3). De laatste nederlaag dateert van 1 september 2001 (1-0 in en tegen Ierland).

Nederland kwam in slechts één van die 29 WK-kwalificatieduels níet tot scoren. Dat was de thuiswedstrijd tegen Macedonië op 12 oktober 2005 onder toenmalig bondscoach Marco van Basten (0-0).

Robin van Persie is nog maar vier treffers verwijderd van het Oranje-record van Patrick Kluivert (veertig interlandgoals). De aanvaller van Manchester United staat op 36 goals in 78 interlands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen