Van Gaal: 'Andorra gaat soms over grens van toelaatbare'

Nederland kan in en tegen Andorra rekenen op 'een lastige wedstrijd'. Dat verwacht bondscoach Louis van Gaal, die Stefan de Vrij in bescherming nam.

Van Gaal: 'Andorra gaat soms over grens van toelaatbare'

Van Gaal verwacht dinsdag geen makkelijke avond, ook al is het kleine Andorra de tegenstander in de WK-kwalificatiereeks. 'Ze spelen niet om te winnen, maar om niet te verliezen. Dat maakt dit soort wedstrijden altijd lastig', aldus de bondscoach.

De spelers van Oranje zullen zich moeten wapenen. 'De ruimtes zijn klein en ze spelen met hun hart. Soms gaan ze daarbij over de grens van het toelaatbare', vertelde Van Gaal een dag voor de wedstrijd.

De Vrij
Van Gaal liet doorschemeren dat Stefan de Vrij niet hoeft te vrezen voor degradatie naar de bank na zijn optreden in Estland (2-2). 'Stefan heeft veel kritiek gehad in de media, maar niet van de spelers en niet van mij. Hij stond aan het einde van een keten van fouten. En voetbal is nu eenmaal een teamsport.'

De bondscoach moet dinsdag in Andorra Bruno Martins Indi en Arjen Robben missen vanwege een schorsing. Voor de positie van de Feyenoorder zijn Ron Vlaar en Jeffrey Bruma opties voor Van Gaal, die ongelukkig was met de gele kaart voor Robben in Tallinn. 'Ik heb hem daar ook op aangesproken. We zitten dun in dit soort buitenspelers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen