Alle negentien Oranje-spelers fit voor duel met Andorra

Bondscoach Louis van Gaal kan met negentien fitte spelers toewerken naar het uitduel met Andorra. Dinsdag (20.45 uur) neemt Oranje het op tegen het dwergstaatje.

Alle negentien Oranje-spelers fit voor duel met Andorra

Zondag trainde Nederland achter gesloten deuren in het Mini Estadi van Barcelona, waarbij niemand geblesseerd raakte. Van de oorspronkelijke selectie van 21 man haakten Arjen Robben en Bruno Martins Indi eerder af wegens een schorsing, die ze opliepen door een gele kaart tegen Estland (2-2).

Ruben Schaken (foto) en Ron Vlaar zijn de meest logische vervangers van Robben en Martins Indi in de basisopstelling. Opmerkelijk genoeg maakte Schaken bijna een jaar geleden zijn debuut voor Oranje tegen Andorra. De nu 31-jarige Feyenoorder scoorde meteen in zijn eerste interland (3-0).

Als Oranje dinsdag opnieuw wint van Andorra, is plaatsing voor het WK 2014 dichtbij. Als Roemenië op dezelfde dag niet wint van Turkije, is Nederland zelfs al zeker van een ticket. Anders moeten de Roemenen in de laatste twee groepsduels zes punten en een verschil in doelsaldo van vijftien treffers goedmaken.

Op 11 oktober kan Nederland zich in eigen huis tegen Hongarije dan alsnog verzekeren van een ticket, mocht dat dinsdag nog niet lukken. Vier dagen na het treffen met Hongarije wacht het laatste kwalificatieduel op bezoek bij Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen