Oranje en Chili hebben voor WK luxe die Spanje niet kent

Reacties

Vier dagen voordat Louis van Gaal in Hoenderloo op 7 mei start met zijn trainingsstage is Chili begonnen aan de voorbereiding op het WK. Bondscoach Jorge Sampaoli heeft in de hoofdstad Santiago al tien spelers uit de inmiddels afgeronde Chileense competitie onder zijn hoede. Het is een luxe die Spanje, de andere WK-opponent van Oranje, niet kent.

Oranje en Chili hebben voor WK luxe die Spanje niet kent

Sampaoli (foto) verwelkomde zaterdag Johnny Herrera, José Rojas (Universidad de Chile), Paulo Garcés, Pablo Hernández (O'Higgins), Christopher Toselli, Enzo Andia (Universidad Católica), Marcos González, Gustavo Canales (Union Española), José Pedro Fuenzalida en Esteban Paredes (Colo Colo). Spoedig zullen ook Rodrigo Millar van het Mexicaanse Atlas en Twente-middenvelder Felipe Gutiérrez zich bij de groep voegen.

Voordat Sampaoli zijn voltallige selectie bij elkaar heeft, zal hij nog even geduld moeten hebben. Zo zijn de Serie A en de Primera División, de competities met twintig teams waarin sterspelers Alexis Sánchez (Barcelona) en Arturo Vidal (Juventus) uitkomen, pas op 18 mei klaar. De Premier League, waarin ook enkele Chileense internationals actief zijn, is een week eerder afgelopen.

Champions League-finale
Het zijn problemen waar ook Oranje-bondscoach Louis van Gaal en zijn Spaanse collega Vicente del Bosque mee kampen. Vooral Del Bosque zal lang moeten wachten voordat hij al zijn spelers bij elkaar heeft. Doordat zowel Atlético als Real Madrid in de Champions League-finale staat, zijn de internationals van die twee clubs pas na zaterdag 24 mei vrij van clubverplichtingen.

Vicente del Bosque moet lang wachten voordat hij zijn WK-selectie compleet heeft.
Vicente del Bosque moet lang wachten voordat hij zijn WK-selectie compleet heeft.

Het betekent dat de potentiële WK-gangers van Atlético (Juanfran, Koke, Diego Costa, David Villa en Mario Suárez) en Real (Iker Casillas, Sergio Ramos, Álvaro Arbeloa, Xabi Alonso, Isco en Dani Carvajal) slechts tweeënhalve week hebben om zich voor te bereiden op de eerste wedstrijd in Groep B tegen het Nederlands elftal op 13 juni.

Dat er voor het eerst sinds 2004 geen Nederlanders in de finale van het miljoenenbal staan, heeft dus ook zo zijn voordelen. Arjen Robben, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Jeremain Lens, Gregory van der Wiel en de Eredivisiespelers die deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal zijn de internationals op wie Van Gaal het langst moet wachten. Zij komen met hun clubs nog in actie tijdens het weekend van 17 en 18 mei.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.