Oproep: staande ovatie voor Cruijff in veertiende minuut

Reacties

De ernstige ziekte van Johan Cruijff maakt ook bij voetbalsupporters veel los. Op Facebook loopt inmiddels een actie om iedereen die komend Eredivisie-weekend naar het stadion gaat oproept om Cruijff in de veertiende minuut te steunen.

Oproep: staande ovatie voor Cruijff in veertiende minuut

Donderdag werd bekend dat Cruijff aan longkanker lijdt. De precieze ernst van zijn ziekte is nog niet duidelijk, maar nu al heeft de 68-jarige voetbalicoon vanuit alle hoeken steun gehad. Waarschijnlijk gaat dat de komende dagen wel even door, aangezien duizenden voetballiefhebbers inmiddels hebben toegezegd de legendarische nummer 14 dit weekend een hart onder de riem te steken als ze op de tribune zitten tijdens een van de negen Eredivisie-duels.

'Aankomend weekend bij alle Eredivisie- wedstrijden elke supporter in de veertiende minuut een staande ovatie voor Johan Cruijff en alle andere mensen die met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben. Laat je steun zien voor alle mensen met deze verschrikkelijke ziekte', luidt de oproep aan alle stadionbezoekers.

Er staat zelfs een heel schema op het sociale medium om de steunbetuiging aan Cruijff in goede banen te leiden.

Vrijdag:
PEC Zwolle - FC Utrecht 20:13
Zaterdag:
Willem II - SC Heerenveen 18:43
FC Twente - PSV 19:58
De Graafschap - Heracles Almelo 19:58
Roda JC - Excelsior 20:58
Zondag:
SC Cambuur - ADO Den Haag 12:43
NEC - FC Groningen 14:43
Vitesse - Ajax 14:43
Feyenoord - AZ 16:58

Cruijff maakte in zijn rijke voetballoopbaan zelf ook furore op de vaderlandse velden. Sinds zijn debuut voor Ajax in 1964 kwam de drievoudig Europees voetballer van het Jaar ruim negen seizoen achtereen uit in de Eredivisie. Acht jaar na zijn vertrek naar Barcelona keerde de oud-international terug in Amsterdam, om vervolgens ook nog een seizoen voor Feyenoord te spelen. Alleen Willy van der Kuijlen (311 goals)en Ruud Geels (266) scoorden in de Eredivisie vaker van Cruijff (216).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.